Kimberly Drijkoningen

In 2015 studeerde ik af als master in de klinische psychologie aan de KU Leuven. Hierop volgend heb ik de lerarenopleiding aan de KU Leuven succesvol afgerond. De ervaring en inzichten in de schoolloopbaan van kinderen en jongeren hebben mij verder verrijkt in mijn job als psycholoog. Hierna werkte ik bij een forensisch psychiater, in een paramedisch centrum en in een groepspraktijk.

De motivatie en goesting in verder blijven groeien in mijn job zijn alleen maar groter geworden, waardoor ik meerdere kortdurende opleidingen heb gevolgd omtrent verscheidende thema’s waaronder suïcidepreventie, emotieregulatie, trainen van de sociale vaardigheden, etc. In mijn huidige job werk ik al enkele jaren binnen jeugdzorg als eerstelijnspsycholoog.

Daarnaast ben ik de passie voor het werken in de privé niet verloren en maak ik graag deel uit van het team van groepspraktijk Remise.

Groepspraktijk Remise - Onze werking

Doelgroep

Jongeren, jongvolwassenen en volwassenen

AANBOD

Ik vind het erg belangrijk om samen met jou op weg te gaan en dit vertrekkende vanuit wie jij bent als persoon in al jouw facetten. Jouw krachten, vragen en uitdagingen brengen we samen in kaart om van daaruit een aanbod op jouw maat te creëren en hier doelgericht mee aan de slag te gaan.

We bekijken samen of je dit proces graag individueel wilt doorlopen, samen met iemand, met jouw gezin, afwisselend,…

DIPLOMA’S EN LIDMAATSCHAPPEN

  • Bachelor en Master in de klinische psychologie – KU Leuven
  • Specifieke lerarenopleiding – KU Leuven
  • Lid van de BFP (Belgische Federatie der Psychologen),
  • Lid van de VVKP (Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen)
  • Overeenkomst met De Voorzorg voor gedeeltelijke terugbetaling van psychotherapie

Tine Desmet

Ik ben Tine Desmet, geboren in 1986 en wonende te Pelt. Als kind wist ik vrij snel dat ik later wilde werken in de sociale sector. Dat is dan ook wat ik nu met hart en ziel doe. Ik heb mij gespecialiseerd in kinderen en adolescenten, omdat ik voor deze doelgroep een bijzondere affiniteit voel.

Nadat ik afgestudeerd was als master in de pedagogische wetenschappen kon ik vrij snel aan de slag in de sector van de kinder- en jeugdpsychiatrie. Met plezier stond ik in het werkveld maar onderhuids groeide de behoefte aan professionele verdieping om in de psychotherapeutische praktijk aan het werk te gaan. Daarom volgde ik het postgraduaat integratieve psychotherapie (jeugd en context) aan de Universiteit van Antwerpen waarin ik mij verdiepte in de cliëntgericht-experiëntiële therapie en de cognitieve gedragstherapie.

De afgelopen jaren was ik aan de slag als psychotherapeut in het buitengewoon onderwijs en in een multifunctioneel centrum, waar ik voornamelijk werkte met kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis. Verder was ik in het verleden actief in een therapeutische groepspraktijk in Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Momenteel ben ik werkzaam in een school voor buitengewoon secundair onderwijs voor kinderen en jongeren met een gedrags- en/ of emotionele stoornis en werk ik deeltijds in groepspraktijk Remise.

Groepspraktijk Remise - Onze werking

Doelgroep

Kinderen en jongeren

AANBOD

Het is niet altijd gemakkelijk om de stap te zetten naar een psychotherapeut. We leven nu eenmaal in een maatschappij waar mensen het beeld krijgen opgehangen dat ze ‘sterk’ moeten zijn. Echter, het leven verloopt niet altijd zoals we zelf willen; vaak zijn we het vertrouwen kwijtgeraakt door interacties met onszelf en anderen. We hebben ook niet altijd de handvaten in huis om gepast te reageren. Regelmatig kiezen we voor oplossingen van uitstellen, ontkennen, compenseren etc.

Stilstaan bij het probleem en het delen met anderen is een eerste belangrijke stap. Daarom nemen we in de eerste sessie de tijd om elkaar te leren kennen en bekijken we waar we willen uitkomen met de therapie. Wat wil jij bereiken? Wat heb je nodig om jezelf te kunnen zijn? Welke zijn de struikelblokken waar je tegenaan loopt?  

Stap voor stap, op het ritme van het kind, de jongere en/of diens ouders, werken we in de richting van een gezamenlijk streefdoel.

Welke weg we ook zullen volgen, het doel blijft altijd : terug op eigen kracht verder kunnen gaan.

Graag wil ik mensen op die manier begeleiden in de zoektocht naar zichzelf waarin ze zich niet alleen bewust worden van hun valkuilen maar des te meer van hun kwaliteiten. Enkel wanneer mensen zich goed in hun vel voelen kunnen ze terug op ontdekking gaan in de wereld en volop van het leven genieten. Daar gaan we samen voor.

DIPLOMA’S EN LIDMAATSCHAPPEN

  • Master in de Pedagogische Wetenschappen, Orthopedagogiek.
  • Postgraduaat integratieve psychotherapie jeugd en context, experiëntiële- en cognitieve gedragstherapie.
  • Basisopleiding Sherborne.
  • Lid van de Vlaamse Vereniging voor Orthopedagogen (VVO), de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht Experiëntiële psychotherapie en counseling (VVCEPC) en de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT).
  • Overeenkomst met CM voor gedeeltelijke terugbetaling van psychotherapie bij kinderen en jongeren.
  • Overeenkomst met De Voorzorg voor gedeeltelijke terugbetaling van psychotherapie bij kinderen en jongeren.

Ann Haenen

In 2000 studeerde ik af als Bachelor Orthopedagogie. Mijn drang naar kennis bleef bestaan en de jaren nadien volgde ik een postgraduaatopleiding gezinsgericht werken. Na een jaar intensieve supervisie te hebben gevolgd startte ik de 4-jarige opleiding contextuele therapie bij leren over leven in Antwerpen. In de loop der jaren kreeg ik de kans om meerdere kortstondige opleidingen te volgen die gerelateerd zijn aan opvoedingsproblemen, hechtingsproblemen, veiligheid in gezinnen, nieuw samengestelde gezinnen,….

De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in “rouw en verlies”, voornamelijk bij jongeren en volwassenen. Mijn hart binnen mijn therapeutisch werkt ligt hier.  

Naast een tweejarige opleiding therapeutisch werken met rouw en verlies, nam ik meermaals deel aan meerdaagse workshops rond rouw. In het bijzonder “verlaat verdriet” en volwassenen die op jonge leeftijd één of beide ouders hebben verloren.

Groepspraktijk Remise - Onze werking

Doelgroep

Adolescenten
Volwassenen

AAnbod

  • Rouw- en verlies adolescenten en volwassenen
  • Rouw en verlies in zijn brede betekenis. Zowel in het heden als in het (verre) verleden
  • Neerslachtigheid en depressie, laag zelfbeeld/faalangst, ingrijpende gebeurtenissen,…

DIPLOMA’S EN LIDMAATSCHAPPEN

  • Bachelor Orthopedagogie
  • Post graduaat gezinsgericht werken
  • Contextuele Therapie
  • Therapeutisch werken met rouw en verlies UZ. Leuven
  • Lid van de Belgische Vereniging voor Relatie-, Gezinstherapie en Systeemcounseling
  • Overeenkomst met CM en De Voorzorg voor gedeeltelijke terugbetaling van psychotherapie bij kinderen en jongeren. Volwassenen kunnen genieten van een gedeelde terugbetaling van de CM

Binnen de praktijk van Remise werk ik hoofdzakelijk op dinsdag. Afwisselend in de voormiddag en/of namiddag of vroege avond (laatste afspraak om 18u).

Pieter Verbeeck

Ik doe de coördinatie in de groepspraktijk en werk er als relatie-en gezinstherapeut. Daarnaast werkte ik ongeveer 20 jaar binnen jeugdzorg. Doorheen de tijd heb ik ervaren dat heel veel mensen zich op een bepaald moment in hun leven niet goed voelen. De vele gesprekken met jongeren, volwassenen en gezinnen hebben me ervan overtuigd dat contact maken, even kunnen gaan zitten en tijd maken om écht stil te staan een grote impact kan hebben op momenten dat iemand zich niet goed voelt. Hoeveel pijn, verdriet, zwaarte er soms ook mee gepaard gaat, ik vind het een mooi beroep. Ik heb de eer om getuige te zijn van wie mensen/gezinnen echt zijn en van de energie die ze steken in het vinden van een nieuw evenwicht of perspectief.

Groepspraktijk Remise - Onze werking

Doelgroep

jongeren
jongvolwassenen
volwassenen
koppels
gezinnen

Aanbod

  • Individuele therapie bij spanningsklachten, stress, burn-out, emotionele moeilijkheden, depressieve gevoelens, traumatische ervaringen, zorgen binnen gezinsrelaties, gevoel vast te zitten, slaapproblemen, perfectionisme, onzekerheid, woedebuien, problemen binnen de werksfeer
  • Relatietherapie: aanhoudende ruzies, overspel, gebroken vertrouwen, doorbreken van dagelijkse sleur, moeite met intimiteit, verstikkende relatie, onbegrip en irritatie, vastlopende communicatie, naast elkaar doorleven
  • Gezinstherapie: ernstige conflicten, langdurige periodes van spanning, verlies van een gezinslid, zorgen binnen de ouder-kindrelatie, moeilijke scheidingen, omgaan met ziekte en verlies, gezinsgeheimen, spreken over beladen thema’s

DIPLOMA’S EN LIDMAATSCHAPPEN

  • Bachelor Orthopedagogie
  • Contextueel Psychotherapeut
  • Emotionally Focused Therapy
  • Lid van de Belgische Vereniging voor Relatie-, Gezinstherapie en Systeemcounseling
  • Overeenkomst met CM voor gedeeltelijke terugbetaling van psychotherapie bij kinderen, jongeren en volwassenen.
  • Overeenkomst met De Voorzorg voor gedeeltelijke terugbetaling van psychotherapie bij kinderen en jongeren.

Anne Achten

Ik ben Anne Achten, geboren in 1995 en wonende te Bocholt. Al van jongs af aan voelde ik dat de sociale sector voor mij was weg gelegd. Het was dan ook een makkelijke keuzen om aan mijn studies als opvoeder/begeleider te starten. Daar ontdekte ik een passie voor het werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen en de verschillende obstakels die zij in hun leven tegenkomen. Doordat ik zelf opgroeide met een leerstoornis, heb ik een bijzondere affiniteit voor kinderen en jongeren met een leer-/ontwikkelingsstoornis en de impact hiervan op alle facetten van het leven.


In 2016 studeerde ik af als ‘professionele bachelor in de orthopedagogiek’ aan de UCLL, waarna ik mijn studies verderzette aan de KULeuven. Daar studeerde ik in 2020 af als ‘master in de pedagogische wetenschappen: Orthopedagogiek’. Sindsdien mag ik mezelf ‘klinisch orthopedagoog’ noemen. Daarmee kon ik aan de slag als orthopedagoog en contextbegeleider op IPO De Veerkracht te Lommel. Daar werk ik voornamelijk met kinderen en jongeren die school lopen in het buitengewoon onderwijs en die om diverse redenen niet voltijds thuis kunnen verblijven. Ondertussen ging ik opzoek naar opleidingen die me verder konden helpen als jonge hulpverlening. Zo volgde ik de jaaropleiding Creatieve systeemtherapie en -begeleiding voor kinderen, volwassenen, gezinnen en koppels bij VZW Rapunzel. Ook de komende jaren hoop ik nog verschillende therapeutische opleidingen te volgen!

Groepspraktijk Remise - Onze werking

Doelgroep

Kinderen en jongeren

Opvoedingsondersteuning

Aanbod

Elk gezin, en elke persoon, maakt moeilijke periodes mee en loopt tegen lastige dingen aan in het leven. De last die kinderen en jongeren ervaren, weegt vaak door in het gezin. Door lange tijd tegen last aan te lopen, vergeten we vaak waar onze eigen krachten liggen, zowel die van elk individu apart als de gezamenlijke krachten van het gezin. Daardoor lopen we soms vast en hebben we het gevoel dat we opzoek moeten gaan naar een nieuwe weg. Ik kom graag, een stukje, met jullie mee op weg, tot jullie opnieuw jullie eigen krachten en die van jullie gezin hebben kunnen ontdekken en versterken.

Binnen individuele therapie voor kinderen en jongeren ga ik samen met jullie opzoek naar manieren waarop de last die jullie ervaren verlicht kan worden en jullie krachten versterkt kunnen worden. Hierbij zal niet alleen het kind uitgenodigd worden in de therapie ruimte, maar zullen ook andere gezinsleden betrokken worden in het therapeutische proces. Omdat praten vaak erg lastig is, zullen we ook opzoek gaan naar andere manieren waarop jullie je verhaal kunnen vertellen. Dit door beroep te doen op verschillende creatieve technieken.

In therapie richt ik me op kinderen en jongeren die last hebben van spanning en stress, neerslachtigheid en depressie, stemmingswisselingen en woedebuien, identiteit en zelfbeeld, angsten, sociale vaardigheden en assertiviteit, omgaan met trauma, perfectionisme, zorgen binnen de gezinsrelaties, emotionele en relationele moeilijkheden, slaapproblemen, …

Als ouder is het vaak lastig is om een antwoord te bieden op al deze lastige dingen die je kind ervaart. Dat kan voor veel spanning, onzekerheid, een gevoel van machteloosheid, …. zorgen. Ook als ouders ondersteun ik je graag in deze zoektocht door samen opzoek te gaan naar wat werkt, waar jullie meer van kunnen doen, wat helpend kan zijn, …

DIPLOMA’S EN LIDMAATSCHAPPEN

  • Professionele Bachelor Orthopedagogie – UCLL

  • Master Pedagogische Wetenschappen: Orthopedagogiek – KULeuven

  • Getuigschrift Creatieve systeemtherapie en -begeleiding voor kinderen, volwassenen, gezinnen en koppels – Rapunzel

  • Lid van de Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen en beschikt over een visum afgeleverd door de FOD Volksgezondheid.

  • Overeenkomst met De Voorzorg en CM voor gedeeltelijke terugbetaling van psychotherapie bij kinderen en jongeren

Sigrid Denteneer

Tijdens mijn opleiding Motorische revalidatie en kinesitherapie aan de KULeuven in 1997 ontdekte ik psychomotoriek, een visie die de verbinding tussen lichaam en geest benadrukt. Dit inspireerde me enorm en werd mijn focus, vooral gericht op jongeren met leer- en/of gedragsproblemen en volwassenen met langdurig lichamelijke klachten zonder aantoonbare medische redenen.

Al 27 jaar zie ik in mijn praktijk vaak mensen die vastlopen in verschillende aspecten van hun leven, zoals werk, relaties, gezin of familie. Mijn aanpak is inmiddels uitgegroeid naar het bekijken van de persoon in relatie tot zijn omgeving. Mijn methode, ‘De appel valt niet ver van de (stam)boom’, onderzoekt hoe jouw kindertijd je denken en doen op dit moment kan beïnvloeden en helpt je bij het begrijpen van onbewuste patronen.

Al bijna 15 jaar ben ik bestuurder van een erkend loopbaancentrum, waar we mensen begeleiden met hun loopbaan, werkgerelateerde stress of burn-out. En momenteel ben ik bezig met een postgraduaat opleiding Integratieve psychotherapie aan de academie voor integratieve en humanistische psychotherapie (AIHP).
Op je nu professioneel vastloopt, de weg even kwijt bent of voor een moeilijke keuze staat, bij mij vind je begeleiding op maat.

Groepspraktijk Remise - Onze werking

Doelgroep

Volwassenen

Aanbod

individuele therapie bij spanningsklachten, stress, burn-out, emotionele moeilijkheden, depressieve gevoelens, zorgen binnen de gezinsrelaties, perfectionisme, onzekerheid, moeite met grenzen stellen, moeite met communiceren, opvoedkundige vragen, problemen binnen de werksfeer.

DIPLOMA’S EN LIDMAATSCHAPPEN

  • Lic. motorische revalidatie en kinesitherapie, specialisatie psychomotoriek
  • Kritische ontwikkelingsbegeleiding
  • Integratief psychotherapeut
  • Erkend loopbaanbegeleider
  • Erkend stress & burn-out coach
  • Aangesloten bij de Belgische vereniging voor Pychotherapie
  • Aangesloten bij de vereniging voor erkende stress & burn-outcoachen

Contacteer ons

Een afspraak maken kan telefonisch, per mail of via ons online aanmeldingsformulier.

Contact